site logo

Status Comprehensive Cancer Center voor Maastricht UMC+

AAA

OECI accreditatie
Afgelopen week heeft Bernd Kremer namens het Maastricht UMC+ de OECI-accreditatie als Comprehensive Cancer Center ontvangen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Europese Organisatie van Kanker Instituten (OECI) in Valencia.

In april 2021 zijn het Maastricht UMC+ Oncologie Centrum en onderzoeksinstituut GROW van de Universiteit Maastricht samen door de OECI erkend als Comprehensive Cancer Center. Het MUMC+ is het eerste UMC en na het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam het tweede ziekenhuis in Nederland met deze prestigieuze certificering. Het kwaliteitskeurmerk is vijf jaar geldig en houdt in dat het centrum oncologische zorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in samenhang en op excellent niveau aanbiedt.

Het certificaat is ook toegekend vanwege de duidelijke netwerkfunctie. Binnen OncoZON – het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland – wordt met acht andere regionale ziekenhuizen en het radiotherapiecentrum Maastro samengewerktDaarnaast wordt intensief samengewerkt met alle partners binnen het Maastricht UMC+ die zich bezighouden met oncologische zorg en onderzoek, zoals de onderzoeksinstituten CAPHRI (Care and Public Health Research Institute), NUTRIM (School of Nutrition and Translational Research in Metabolism), het Clinical Trial Center Maastricht en het Kankeronderzoekfonds Limburg.

 

Login portal voor professionals