site logo

Behandeling

AAA

Curatieve behandeling

Onder een curatieve behandeling verstaan we een behandeling die als doel heeft u helemaal te genezen. Het behandelteam zal allereerst beoordelen of de tumor geheel te verwijderen is. Dit is afhankelijk van eventuele doorgroei van de tumor in de lever en de overige omliggende weefsels. Als het op basis van de beeldvorming mogelijk wordt geacht de tumor te verwijderen, zal de chirurg met u bespreken hoe uitgebreid de operatie lijkt te worden. Vaak volgt in de periode na de operatie nog aanvullende chemotherapie. Deze heeft als doel de kans op terugkeer van de kanker zoveel mogelijk te verkleinen. Chemotherapie na de operatie is in het geval van galblaaskanker echter geen standaard behandeling.

Behandeling operatie

Palliatieve behandeling

Onder een palliatieve behandeling verstaan we een antitumorbehandeling die u niet meer kan genezen, maar wel uw leven kan verlengen en/of uw klachten kan verminderen.

Als genezing niet meer mogelijk is, doordat de tumor niet verwijderd kan worden, zal de arts een palliatieve behandeling voorstellen. Afhankelijk van uw lichamelijke conditie kan dat chemotherapie zijn. Bij patiënten in een goede lichamelijke conditie bestaat de therapie bij voorkeur uit een combinatie van twee chemotherapeutica. Bij  minder fitte patiënten  bestaat therapie bij voorkeur uit één soort chemotherapie. Dit is een mildere behandeling, die echter helaas ook minder effectief is.

Ondersteunende behandeling

Het behandelteam zal allereerst beoordelen of de tumor geheel te verwijderen is. Dit is afhankelijk van eventuele doorgroei van de tumor in de lever en de overige omliggende weefsels.

behandeling van een tumor dmv chemotherapie

Login portal voor professionals