site logo

Galblaaskanker

AAA

Deze website biedt algemene informatie over galblaaskanker. Omdat de behandeling van kanker in toenemende mate een ‘behandeling op maat’ (gepersonaliseerde behandeling) wordt, is het onmogelijk hier alle afwegingen in detail te bespreken. Het is echter belangrijk dat u zelf goed begrijpt wat er met u aan de hand is. En wat er de komende tijd met u gaat gebeuren. Vraag daarom uw behandelteam om uitleg als het u nog niet helemaal duidelijk is. Neem de tijd om tot een goed besluit te komen over wat u wel en niet wilt. Vraag desnoods een nieuw gesprek aan. Het is belangrijk dat u alles goed heeft begrepen, dat het behandelplan samen met u is opgesteld. En dat u daar ook volledig achter kunt staan. Wij zijn er om u te helpen bij het vaststellen van het beste behandelplan voor u.

Galblaaskanker is een ziekte waarbij cellen in de galblaas ongeremd delen en zo een gezwel (een tumor) vormen. Galstenen, hoge leeftijd en een chronische ontsteking aan de galblaas vergroten de kans dat u galblaaskanker krijgt. Het begin van de ziekte veroorzaakt weinig klachten. Afhankelijk van de grootte en de plek van de tumor ontstaan later klachten als gewichtsverlies, verminderde eetlust, vermoeidheid, buikpijn, geelzucht en jeuk.

Galblaascarcinoom

De meest voorkomende goedaardige galblaasaandoening zijn galstenen en galblaasontsteking. In de galblaas kunnen ook poliepen optreden. Afhankelijk van de klachten kan een operatie nodig zijn.

Login portal voor professionals