site logo

Galwegkanker

AAA

Deze website biedt algemene informatie over galwegkanker, ook wel cholangiocarcinoom genoemd. Omdat de behandeling van kanker in toenemende mate een ‘behandeling op maat’ (gepersonaliseerde behandeling) wordt, is het onmogelijk hier alle afwegingen in detail te bespreken. Het is echter belangrijk dat u zelf goed begrijpt wat er met u aan de hand is. En wat er de komende tijd met u gaat gebeuren. Vraag daarom uw behandelteam om uitleg als het u nog niet helemaal duidelijk is. Neem de tijd om tot een goed besluit te komen over wat u wel en niet wilt. En vraag desnoods een nieuw gesprek aan. Het is belangrijk dat u alles goed heeft begrepen, dat het behandelplan samen met u is opgesteld. En dat u daar ook volledig achter kunt staan. Wij zijn er om u te helpen bij het vaststellen van het beste behandelplan voor u.

Galwegkanker is een ziekte waarbij cellen in de galweg ongeremd delen en zo een gezwel (een tumor) vormen. Mensen met cysten in de galwegen of met een chronische ontsteking van de galwegen hebben een verhoogde kans op het krijgen van galwegkanker. Klachten die kunnen wijzen op galwegkanker zijn: gewichtsverlies, verminderde eetlust, vermoeidheid, buikpijn, geelzucht en jeuk.

Soms kan de galweg niet goed werken, bijvoorbeeld als gevolg van samentrekkingen (spasmen) van de galweg. De klachten die daarbij optreden, lijken op een galsteenaanval.

GE-Galwegkanker-Trompert

Login portal voor professionals