site logo

Wilma C.G. Klerken

AAA

Wilma C.G. Klerken

Verpleegkundige

z.VieCuri

t.077-3205465

e.stoma-poli-venlo@viecuri.nl

Expertise

Na het afronden van mijn opleiding tot A-verpleegkundige in het St. Maartens Gasthuis in 1985, heb ik ervaring op mogen doen op de verpleegafdeling Urologie. Hier werd mijn eerste interesse gewekt voor stomazorg bij patiënten met een urinestoma. In 1995 heb ik de opleiding tot stomaverpleegkundige afgerond. Samen met twee andere collega’s ben ik dagelijks werkzaam als coloncare verpleegkundige en zie ik cliënten zowel klinisch als poliklinisch. Mijn expertise ligt tevens bij alle patiënten die een darmoperatie moeten ondergaan, waarvan zeker 9% vanwege oncologische aandoeningen. Verder werk ik als medium care verpleegkundige op de Intensive Care. De afwisseling in beide vakgebieden haalt het beste in mij naar boven.

Mijn passie is om iets te mogen betekenen voor mensen die de heftige diagnose kanker hebben gekregen. Ik maak graag deel uit van ons team van gepassioneerde en enthousiaste zorgverleners dat het best mogelijke wil bieden aan elke unieke patiënt, zodat deze zich gezien en ondersteund voelt te midden van de witte jassen wereld.

Momenteel volg ik een opleiding in Rotterdam over de laatste inzichten rondom behandelingen van darmaandoeningen. Leuk hierin is ook dat je ervaringen deelt met collega’s uit andere ziekenhuizen in het land. Verder ben ik nog lid van de afdeling stomazorg van de vereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en blijf zo op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Login portal voor professionals