site logo

Liesbeth Wolters

AAA

Liesbeth Wolters

Fysiotherapeut

z.Elkerliek Ziekenhuis

e.lwolters@elkerliek.nl

Direct na mijn afstuderen aan de opleiding fysiotherapie in Nijmegen ben ik gaan werken in het Willibrordusziekenhuis in Deurne, later gefuseerd met het Helmondse Lambertusziekenhuis tot het Elkerliek ziekenhuis. Het werken als kinderfysiotherapeut heb ik altijd gecombineerd met klinische fysiotherapie op alle ziekenhuisafdelingen. In 2011 ben ik mij gaan richten op oncologiefysiotherapie, de leerlijn oncologie van het Nederlands Paramedisch Instituut heb ik in enkele jaren doorlopen.

In Helmond houd ik mij met heel veel plezier en voldoening zowel klinisch als poliklinisch bezig met oncologie. Behalve de uitdagende en zich steeds ontwikkelende vakinhoudelijke kant, zijn het de menselijke aspecten die mij raken: emoties, angst en hoop, onzekerheid en opluchting, verdriet en blijdschap, doorzettingsvermogen en berusting geven een bijzondere kleur aan het werken met deze patiënten. Het in de groep samen werken aan conditie, spierkracht en ontspanning  geeft de deelnemers veel plezier, steun en motivatie. Ook voor een gesprek en ontmoeting met elkaar is altijd ruimte.

Daarnaast ben ik betrokken bij het opzetten en vormgeven van het oncologienetwerk ISOZzon, Interdisciplinaire Samenwerking Oncologische Zorg zuidoost Nederland. Als coach van cluster Helmond probeer ik bij te dragen aan een goede samenwerking tussen zorgverleners, waarbij de patiënt met zijn eigen beleving, wensen en keuzes centraal staat.

Login portal voor professionals