site logo

Drs. Yvonne Y.E.A van Riet

AAA

Drs. Yvonne Y.E.A van Riet

Chirurg

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 66 00

Expertise

Vanaf 2002 ben ik als chirurg werkzaam in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Weer terug in de stad waar ik geboren en getogen ben. Na mijn opleiding heb ik me als algemeen chirurg verder gespecialiseerd in de oncologische chirurgie, in de ruimste zin van het woord. Vanaf 2005 heb ik me toegelegd op de behandeling van patiënten met borstkanker. Dit vindt plaats in het Mammacentrum van het Catharina Ziekenhuis, binnen een multidisciplinair team. Tevens houd ik me bezig met de behandeling van melanomen.

Op chirurgisch gebied heb ik samen met collega’s aan de basis gestaan van het gebruik van een klein radioactief staafje (125-jodium zaadje) bij niet te voelen borstafwijkingen. Hierdoor is het mogelijk om in slechts één operatie een borsttumor te verwijderen, zonder dat er tumorweefsel achterblijft. Deze techniek vindt nu navolging in heel Nederland. Daarnaast behandel ik, ditmaal samen met de collega’s van de afdeling Radiotherapie, een geselecteerde groep vrouwen met borstkanker door middel van eenmalige radiotherapie tijdens de operatie (Intra Operatieve Radiotherapie, IORT). Dat is een nieuwe, veelbelovende techniek. Samen met het team van zorgverleners in het Mammacentrum ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe en beter zorg(trajecten) voor patiënten met borstkanker. Daarbij staan we voor een optimale en individuele behandeling van deze groep patiënten. Hiervoor hebben we als eerste in Nederland als mammateam een Europese kwaliteitsaccreditatie binnengehaald, zogenaamde EUSOMA-accreditatie.

In het Catharina Ziekenhuis ben ik voorzitter van het Mammacentrum. Ook ben ik lid van de Kerncommissie Ethiek en lid van de Commissie Medisch Onderwijs in het Catharina Ziekenhuis. Daarnaast ben ik lid van Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), de Nederlandse Vereniging voor Oncologie (NVVO), de Nederlandse Vereniging Gastro Enterologie (NVGE) en de European Society of Breast Cancer Specialists (Eusoma).

Login portal voor professionals