site logo

Drs. T. Lettinga-van de Poll

AAA

Drs. T. Lettinga-van de Poll

Chirurg

z.SJG Weert

t.0495 - 57 22 76

Expertise

Ik ben sinds 2009 werkzaam in SJG Weert. De geneeskundeopleiding heb ik aan de Universiteit van Amsterdam gedaan. Aansluitend heb ik de tropenopleiding (interne geneeskunde, gynaecologie en chirurgie) voltooid in het Medisch Centrum Leeuwarden. Na de tropenopleiding kon ik beginnen in het Maastricht UMC+, waar ik na een jaar werkzaam te zijn geweest als zaalarts ben gestart met de opleiding chirurgie.

Vanaf het begin van de opleiding heeft de buik- en darmchirurgie mijn speciale interesse gehad. Na de opleiding, het laatste deel in Orbis Medisch Centrum, ben ik als chirurg gaan werken in SJG Weert. Meer en meer is mijn aandacht uitgegaan naar darmchirurgie en minimaal invasieve chirurgie (kijkoperatie technieken). De operaties worden in ons ziekenhuis zo veel mogelijk met twee chirurgen gedaan. Dit draagt bij aan de goede uitkomsten van de operaties in ons ziekenhuis.

Inmiddels is de oncologische zorg een van de speerpunten van het ziekenhuis. De oncologische patiënten worden niet alleen door de specialisten gezien en begeleid, maar ook door de darmverpleegkundige, de casemanager en zo nodig door de diëtiste, de fysiotherapeut en de geriater. Juist de kleinschaligheid maakt dat alle behandelaars elkaar kennen en de zorg zo vlot mogelijk loopt. Ik ben als chirurg een schakel in dit team. Onderdeel zijn van een betrouwbaar team maakt het werken met deze patiëntengroep extra mooi.

Login portal voor professionals