site logo

Drs. Paul Bus

AAA

Drs. Paul Bus

MDL-arts

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

t.0475-38 24 68

e.poli.MDL@lzr.nl

Expertise

Na mijn geneeskunde opleiding heb ik ervaring opgedaan in Delfzijl en Drachten als algemeen arts op de afdelingen SEH, Interne Geneeskunde en Chirurgie. Om een brede basis te leggen voor mijn verdere carrière ben ik vervolgens in opleiding gegaan tot internist in Almelo en Enschede. Alle aspecten van de Interne Geneeskunde heb ik mij zoveel als mogelijk eigen gemaakt waaronder de Oncologie. Naast het beschouwende deel was bij mij ook de wens om mijn praktische kant verder te ontwikkelen. Vandaar dat ik na de 6 jarige opleiding tot internist er voor koos mij nog 3 jaar te bekwamen in de Maag- Darm- en Leverziekten (MDL). In dit specialisme komen de voordelen van zowel beschouwend als praktisch samen. Deze keuze voor MDL is een waar ik nooit spijt van heb gehad.

Ik houd mij onder andere bezig met het Bevolkingsonderzoek naar dikke darmkanker, diagnostiek van dikke darmkanker, galwegkanker, altvleesklierkanker, slokdarmkanker en maagkanker. Tevens behandel ik ook patienten door middel van endoscopisch verwijderen van kwaadaardige en goedaardige poliepen. Het plaatsen van buisjes in galwegen, slokdarm of dikke darm.

Naast het oncologisch deel is de MDL arts ook betrokken bij de behandeling van de Ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, levercirrhose, altvleesklierziekten, refluxziekten, leverontstekingen door o.a. virussen, galstenen, maagzweren, etc.

De begeleiding van patiënten met kanker is minstens zo belangrijk als het technische deel welke je als dokter uitvoert. Altijd hou ik voor ogen door wat voor soort dokter  mijn familie of ikzelf behandeld zou willen worden. Zolang je realiseert wat de diagnose kanker betekent voor iemand kan je werk nooit routine worden.

Login portal voor professionals