site logo

Drs. Marlène H.W. van de Poel

AAA

Drs. Marlène H.W. van de Poel

Hematoloog

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

t.0475-382866

e.miranda.hendrikx@lzr.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot internist in Heerlen en Maastricht gevolgd door de opleiding tot hematoloog in het UMC Groningen, ben  ik in 2005 gaan werken in het Laurentius Ziekenhuis Roermond. Ik houd mij vooral bezig met hematologie (kennis van bloedziekten),  algemene inwendige geneeskunde en oncologie. Bij dat laatste richt ik mij met name op de behandeling van patiënten met darmkanker, borstkanker en prostaatkanker. Ik ben daarnaast  betrokken bij de vorming van het palliatief team in het Laurentius ziekenhuis.

In het Laurentius Ziekenhuis bieden we veel hematologische behandelingen aan. Alleen intensieve chemotherapie bij leukemie en stamceltransplantatie passen wij niet toe in ons eigen ziekenhuis. Hiervoor verwijzen we onze patiënten naar het Maastricht UMC+. Als ‘klein’ ziekenhuis zijn we groot in de persoonlijke begeleiding van patiënten.

Ik ben lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie en lid van de regionale hematologie groep. De laatstgenoemde werkt aan vergaande onderlinge samenwerking van de ziekenhuizen in Zuidoost Nederland op het gebied van de hematologie.

Login portal voor professionals