site logo

Drs. Johannes A. Wegdam

AAA

Drs. Johannes A. Wegdam

Chirurg

z.Elkerliek Ziekenhuis

t.0492 595961

e.chirurgen@elkerliek.nl

Expertise

Ik heb na mijn opleiding tot algemeen chirurg in het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem en het Radboudumc te Nijmegen een 2-jarige vervolgopleiding in de laparoscopische chirurgie gevolgd in het Medisch Centrum te Leeuwarden en het Universitair Medisch Centrum te Groningen. Sinds 2008 werk ik in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond waar ik de laparoscopische (endel-)darmoperaties heb geïntroduceerd. Wij opereren inmiddels alle darmkankerpatiënten in ons ziekenhuis op deze manier. Ik heb daarnaast speciale belangstelling voor de behandeling van patiënten met complexe buikwandbreuken. Zo’n breuk in de buikwand wordt vaak gezien als late complicatie na uitgebreide buikchirurgie wegens bijvoorbeeld darmkanker. Ook voor deze groep oncologische patiënten is er in het Elkerliek ziekenhuis uitgebreide expertise aanwezig.

Ik houd me behalve met de zorg voor patiënten met darmkanker, borstkanker en melanomen  ook veel bezig met het continue verbeteren en aanscherpen van de manier waarop de  zorg voor deze patiënten in ons ziekenhuis tot stand komt. Met een team samenwerken en de zorg naar een hoger niveau brengen, kwaliteit leveren en die kwaliteit ook zichtbaar maken zijn belangrijke drijfveren voor me.

We delen kennis en kunde met onze collega’s binnen de regio, met wie  we op een prettige en constructieve manier samenwerken om onze patiënten de beste oncologische zorg te kunnen leveren. We doen ook  mee aan landelijke onderzoeken naar het verbeteren van de preventie en de behandeling van kanker. Ik ben lid van de visitatiecommissie voor de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en voorzitter van de chirurgengroep in het Elkerliek ziekenhuis.

Login portal voor professionals