site logo

Drs. Ellen Degreef

AAA

Drs. Ellen Degreef

Patholoog

z.Catharina Ziekenhuis

t.040-2396100

e.e.degreef@pamm.nl

Stichting PAMM werkt voor Catharina Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum en St. Anna Ziekenhuis.

Mijn studie geneeskunde heb ik gedaan aan de Vrije Universiteit Brussel. Nadien heb ik aan dezelfde universiteit, het Universitair Ziekenhuis Brussel (Jette), en deels in het UVC Brugmann in Laken mijn specialisatie Pathologie gedaan. Deze heb ik voltooid in 2009. Ik ben een jaar als erkend patholoog in het Universitair Ziekenhuis Brussel gebleven en werk sinds oktober 2010 bij Stichting PAMM in Eindhoven (laboratorium voor diverse ziekenhuizen in de regio Eindhoven).

Mijn aandachtsgebieden zijn borstpathologie, foetale en placentaire pathologie (ziekten van het ongeboren kind en de placenta) en hoofd-hals-pathologie.

Ik vind het voornamelijk belangrijk een zo goed en snel mogelijke dienstverlening aan te bieden met een snelle en correcte diagnose voor de patiënt en goede communicatie met de kliniek. Ik vind het dan ook belangrijk om als patholoog zichtbaar te zijn in de kliniek. De vele multidisciplinaire overleggen helpen daarbij.

Naast mijn diagnostiektaken, maak ik deel uit van de opleidingsgroep IKV (België) opleiding van AIOS. Ik ben lid van de Belgische en Nederlandse vereniging voor pathologie, de British Division of Pathology, de PPS (Pediatric Pathology Society, Europa), SPP (Society of Pediatric Pathology, USA) en de WKPLL (Werkgroep Kinderpathologie der Lage Landen).

Login portal voor professionals