site logo

Drs. Annemarie A.M.J. Thijs

AAA

Drs. Annemarie A.M.J. Thijs

Medisch oncoloog

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 66 00

Expertise

Na voltooiing van de studie geneeskunde in Maastricht ben ik tot internist opgeleid in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Radboudumc in Nijmegen. In de laatste jaren van mijn opleiding tot internist heb ik mij gespecialiseerd in de klinische farmacologie en medische oncologie. Sinds 2015 werk ik als internist-oncoloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Voor mij is de oncologie een vak waarbij samenwerking voorop staat. Samenwerking met de andere disciplines binnen het ziekenhuis, maar ook samenwerking en communicatie met de patiënt om te komen tot de beste behandeling in elke fase van de ziekte. Daarnaast ligt voor mij de aantrekkingskracht binnen de oncologie ook in de wetenschappelijke vooruitgang. Als klinisch farmacoloog heb ik een bijzonder belangstelling voor de werking van geneesmiddelen. Daarnaast houd ik me op dit moment bezig met het voltooien van mijn promotieonderzoek naar de cardiovasculaire bijwerkingen van angiogeneseremmers.

Ik ben lid van diverse nationale en internationale vakverenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Oncologie (NVvO) en de European Society for Medical Oncology (ESMO).

Login portal voor professionals