site logo

Dr. Paul H.A. Nijhuis

AAA

Dr. Paul H.A. Nijhuis

Chirurg

z.VieCuri

t.077- 320 53 09

e.vco@viecuri.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot algemeen chirurg in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en het Maastricht UMC+, heb ik in 1996 de overstap gemaakt naar het UMC Groningen voor de vervolgopleiding in de chirurgische oncologie en hoofd-hals chirurgie. Na deze tweejarige vervolgopleiding heb ik daar tot 2001 als chirurg-oncoloog gewerkt. In diezelfde periode ronde ik mijn promotieonderzoek naar wekedelen tumoren (sarcomen) af. Sinds november 2001 werk ik als algemeen chirurg en met name als chirurg-oncoloog  in het VieCuri Medisch Centrum. Ik ben de bedenker van de NIL techniek (Nearly Invisible Lumpectomy), waarbij een tumor in de borst verwijderd kan worden zonder zichtbare littekens. Naast het chirurgisch behandelen van borstkanker houd ik me bezig met het behandelen van huidkanker/melanomen, sarcomen en darm-, endeldarm-, schildklier- en speekselklierkanker.

Ik hecht veel waarde aan een goede vertrouwensband tussen arts en patiënt. Ik vind het belangrijk dat patiënten zelf mee kunnen beslissen over hun behandeling.

Gedurende 12,5 jaar ben ik voorzitter geweest van de oncologiecommissie van het VieCuri en de laatste 6 jaar tevens van de oncologiebeleidscommissie. In deze functie ben ik betrokken geweest bij veel ontwikkelingen binnen de oncologie in Noord-Limburg waarbij de belangrijkste wapenfeiten waren: realisatie van radiotherapie in VieCuri en het behalen van de NIAZ deelaccreditatie (kwaliteitskeurmerk) voor oncologie als derde ziekenhuis in Nederland. Ik ben lid van de Nederlands werkgroep voor wekedelen tumoren en heb in tal van lokale en regionale tumorwerkgroepen binnen IKNL gezeten. Verder ben ik medeoprichter en voorzitter van de Stichting Oncologie Noord-Limburg, een stichting die zich inzet voor scholing van verpleegkundigen op het gebied van oncologie, zowel  binnen als buiten het ziekenhuis in de regio Noord-Limburg.

Login portal voor professionals