site logo

Dr. Marcel den Dulk

AAA

Dr. Marcel den Dulk

Chirurg

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

In 2012 ben ik naar het Aintree University Hospital in het Verenigd Koninkrijk gegaan om me verder te specialiseren in lever- en galwegchirurgie. Dit kreeg in 2013 vervolg in het Maastricht UMC+ (MUMC+) op het gebied van lever-, alvleesklier- en galblaaschirurgie (HPB-chirurgie). Ik ben gecertificeerd als gastro-intestinaal en oncologisch chirurg en opereer vooral aan de lever, alvleesklier en galwegen. Bovendien richt ik me op chirurgie bij kinderen.

In mijn functie werk ik zowel in het MUMC+ als in het Uniklinikum in Aken (UKA). De chirurgische afdelingen van deze centra vormen het European Surgical Center Aachen-Maastricht (ESCAM). Door samen te werken, kunnen we patiënten met kanker in de Euregio specialistische zorg bieden. Ik vind een hoge kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven waarin de patiënt centraal staat belangrijk en werk met veel plezier en trots in het multidisciplinaire team van het Oncologie Centrum van het MUMC+.

Naast de patiëntenzorg geef ik zowel de studenten in opleiding tot arts als ook artsen die zich specialiseren tot chirurg onderwijs. Tot slot hou ik me bezig met wetenschappelijk onderzoek op lever-, alvleesklier- en galwegchirurgie en op kinderchirurgie. Kwaliteitsborging heeft mijn speciale aandacht, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een score voor het vroegtijdig opsporen van naadlekkage, om zo de kwaliteit van zorg voor chirurgische patiënten te verbeteren.

Login portal voor professionals