site logo

Dr. Lennard L.P.L. Gilissen

AAA

Dr. Lennard L.P.L. Gilissen

MDL-arts

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 66 00

Expertise

De opleiding Geneeskunde rondde ik in 2000 met onderscheiding af aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. In het Maaslandziekenhuis in Sittard (tegenwoordig Zuyderland Medisch Centrum genoemd) en het Academisch ziekenhuis Maastricht (nu het Maastricht UMC+) deed ik de vooropleiding Interne geneeskunde. De opleiding tot Maag-darm-lever-arts (MDL-arts) deed ik vervolgens in het Maastricht UMC+ en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ik voelde me gelijk thuis in het Catharina Ziekenhuis. Vanaf 2007 begon ik hier als MDL-arts. In 2008 promoveerde ik aan de Universiteit Maastricht.

Ik heb een aantal aandachtsgebieden binnen MDL, waaronder chronische darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (IBD). Verder ben ik gespecialiseerd in het onderzoek en behandeling van de dunne darm.

Ik heb in 2008 het PEG-team en later het Enteraal voedingsteam opgericht voor patiënten met problemen rond voeding, zoals bijvoorbeeld bij neurologische ziekten (CVA, Parkinson, ALS) en kwaadaardige ziekten van mond, keel of slokdarm. Daarnaast gaat mijn interesse uit naar het gebruik van stents (buisjes) in de darm of galwegen, zoals bij vernauwingen of lekkages.

Login portal voor professionals