site logo

Dr. Joop L.M. Konsten

AAA

Dr. Joop L.M. Konsten

Chirurg

z.VieCuri

t.077-3205309

e.vco@viecuri.nl

Expertise

Na mijn vervolgopleiding tot gastro-intestinaal (maag-darm) chirurg in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam, werk ik sinds 2002 in het VieCuri Medisch Centrum. Ik heb mij gespecialiseerd in kijkoperaties voor dikke darmkanker en endeldarmkanker. Deze (laparoscopische) operaties bieden wij al jaren als standaard in Venlo aan. Voor- en nacontroles bieden wij zowel in Venray als Venlo aan.

Ik vind het heel belangrijk dat patiënten met kanker van de (endel)darm weten wie hun behandelteam is en dat zij nooit het gevoel hebben dat zij er alleen voor staan. Wij hebben in het VieCuri chirurgische verpleegkundigen die geschoold zijn als darm- en oncologieverpleegkundigen. Zij zijn gedurende het behandelingstraject altijd beschikbaar. Bij mijn spreekuren en operaties is een student of arts in opleiding tot gastro-intestinaal chirurg aanwezig. Ik ben in Noord-Limburg verantwoordelijk voor hun opleiding en haal hier veel energie uit.

Mijn passie is het veilig invoeren van nieuwe laparoscopische technieken voor kanker. In 1993 ben ik gepromoveerd op de behandeling van incontinentie voor ontlasting. Het behandelteam bepaalt samen met de patiënt of de sluitspier behouden kan worden of dat het plaatsen van een stoma nodig is. Hierbij werken wij nauw samen met de chirurgen van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. In 2014 zijn wij als eerste ziekenhuis in Limburg gestart met een kijkoperatie om door de anus de gehele endeldarm te verwijderen (TAMIS). Het doel hiervan is de kanker beter te verwijderen en minder chirurgisch letsel te maken. Ik verwacht de komende jaren op chirurgisch technisch vlak met kijkoperaties veel vooruitgang te boeken voor patiënten met kanker van de dikke darm en endeldarm.

Login portal voor professionals