site logo

Dr. James J. van Bastelaar

AAA

Dr. James J. van Bastelaar

Chirurg

z.Zuyderland

t.088-4599719

Expertise

In 2014 ben ik toegetreden tot Maatschap Heelkunde Zuid-Limburg als oncologisch en gastro-intestinaal chirurg. Ik studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde in 2004 mijn artsexamen, waarna ik als arts-assistent niet in opleiding werkte op de afdeling Chirurgische Intensive Care en Hepatobiliaire Chirurgie in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). In september 2006 begon ik aan de opleiding Heelkunde in het Martini Ziekenhuis Groningen en zette dit voort in het UMCG. In 2011 werkte ik 6 maanden in het Groote Schuur Ziekenhuis te Kaapstad op de afdeling Traumachirurgie. Ik differentieerde me in de gastro-intestinale chirurgie en chirurgische oncologie.

Sinds september 2012 werk ik in het Atrium MC en Orbis MC (nu Zuyderland MC) als oncologisch en gastro-intestinale chirurg. In het Zuyderland MC heb ik me verder gespecialiseerd in de laparoscopische gastro-intestinale chirurgie, de behandeling van het mammacarcinoom en melanomen en de (bij)schildklierchirurgie.

Ik doe promotie onderzoek naar seroomvorming na ablatieve mammachirurgie (operatief verwijderen van de borst). Tevens maak ik deel uit van het dagelijks bestuur van de oncologiecommissie van het Zuyderland Medisch Centrum.

Login portal voor professionals