site logo

Dr. Evert-Jan Boerma

AAA

Dr. Evert-Jan Boerma

Chirurg

z.Zuyderland

Expertise

Ik heb mijn opleiding tot chirurg in de regio Rotterdam gevolgd. Daarbij heb ik in het Maasstad Ziekenhuis, het Erasmus MC en het Daniel den Hoed KankerInstituut gewerkt. Ook heb ik tijdens mijn opleiding een half jaar in het Queen Elizabeth Hospital in Birmingham (Engeland) gewerkt om extra ervaring op te doen met kijkoperaties en van de dikke- en endeldarm. Zowel in Engeland als Rotterdam heb ik ervaring opgedaan met de operaties met behulp van de DaVinci operatierobot. Na mijn opleiding heb ik gedurende anderhalf jaar als fellow Oncologische en Gastro-intestinale Chirurgie in het MUMC+ (Maastricht) gewerkt. Sinds 2016 ben ik toegetreden tot de maatschap Heelkunde in het Zuyderland Medisch Centrum. Daar hou ik me met name bezig met kijkoperaties van de buik. Naast de Bariatrische Chirurgie is het de Colorectale Chirurgie (chirurgie van de dikke darm en de endeldarm) waar ik mij voornamelijk mee bezig houdt.

Ik vind de multidisciplinaire behandeling van mijn patiënten erg belangrijk en hecht daarbij veel waarde aan de wensen van mijn patiënten. Ik probeer het behandelplan dan ook altijd in goede overeenstemming met mijn patiënten vast te stellen en vind een duidelijke en eerlijke uitleg hiervoor erg belangrijk. Omdat er vaak sprake is van langdurige (na)controles is het opbouwen van een goede arts-patient relatie voor mij van groot belang.

Ik ben lid van diverse wetenschappelijke nationale en internationale verenigingen en vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan (inter)nationale lopende onderzoeken.

Login portal voor professionals