site logo

Dr. Ariënne M.W. van Marion

AAA

Dr. Ariënne M.W. van Marion

Patholoog

z.VieCuri

t.077-3205250

e.secr-pathologie@viecuri.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot klinisch patholoog in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht, heb ik meerdere jaren gewerkt in het UMC Utrecht en het Maastricht UMC+. Sinds 2010 werk ik in het VieCuri Medisch Centrum te Venlo. Binnen onze afdeling Pathologie werken drie pathologen met specifieke aandachtsgebieden. Ik heb me gespecialiseerd in de dermatopathologie en hematopathologie. Binnen het vakgebied van de dermatopathologie ligt mijn expertise met name bij de huidtumoren, de microchirurgische ingrepen van de huid (MOHS chirurgie) en de chronische ontstekingsreacties van de huid. Binnen het vakgebied van de hematopathologie houd ik me onder meer bezig met kwaadaardige Hodgkin en non-Hodgkin lymfomen (lymfeklierkanker).

Met mijn functie wil ik graag bijdragen aan het stellen van de juiste diagnose, omdat dat de basis vormt voor een gerichte behandeling van de desbetreffende aandoening. Verder hoop ik een waardevolle aanvulling te kunnen geven aan de oncologische zorg in het zuiden van Nederland, zowel bij het stellen van de diagnosen alsook bij de organisatie van de oncologische zorg in de regio. In het VieCuri Medisch Centrum maak ik daarom onderdeel uit van de oncologiebeleidscommissie.

Een ander deel van mijn werkzaamheden betreft de algemene diagnostiek binnen de afdeling pathologie. Ik ben consulent van het Limburgse Lymfomen panel en voorzitter van de taakgroep patiëntenvoorlichting van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie. Tevens ben ik lid van de regionale werkgroep hematologie en dermatologie. Binnen het ziekenhuis ben ik lid van de werkgroep melanomen en werkgroep mammacarcinomen.

Login portal voor professionals