site logo

Brenda Spauwen

AAA

Brenda Spauwen

Verpleegkundige

z.Maastricht UMC+

t.043-3872001

e.trialbureau.medischeoncologie@mumc.nl

Expertise

In 2005 heb ik mijn mbo-opleiding tot verpleegkundige afgerond. Na op verschillende afdelingen in het Maastricht UMC+ te hebben gewerkt, ben ik in 2007 blijven werken op de verpleegafdelingen Gynaecologie en Oogheelkunde en de Acute Opname Afdeling. Vanaf 2011 heb ik gewerkt als researchverpleegkundige bij de afdeling Gynaecologie, waarna ik in 2016 de overstap heb gemaakt naar het trialbureau Medische Oncologie om daar als researchverpleegkundige aan de slag te gaan. Hier begeleid ik kankerpatiënten die deelnemen aan (inter-)nationaal medisch wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van nieuwe medicijnen of andere vormen van behandeling.

Ik werk graag met mensen en vind het interessant om te zien hoe de ontwikkelingen binnen het onderzoek en de zorg tot stand komen. Ik vind het belangrijk om patiënten, die deelnemen aan clinical trials, te begeleiden, te ondersteunen en hun vraagbaak te kunnen zijn. Samen met mijn collega’s bewaak ik de logistieke processen die voor, tijdens en na een clinical trial worden uitgevoerd.

Om mijn vakkennis op peil te houden en zo mogelijk uit te breiden neem ik deel aan verpleegkundige overleggen, volg ik cursussen en bezoek ik symposia.

Login portal voor professionals