site logo

Drs. Frits F.H. Jansen

AAA

Drs. Frits F.H. Jansen

Radioloog

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 8565

Expertise

Sinds 1991 werk ik als radioloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ik houd me hoofdzakelijk bezig met borstdiagnostiek, kinderradiologie en interventieradiologie. Daarnaast ben ik werkzaam als visiterend radioloog bij het Landelijk Referentiecentrum voor Borstkankeronderzoek (LRCB). Sinds 1995 ben ik coördinerend radioloog voor het bevolkingsonderzoek op borstkanker (BOZ) in de regio Eindhoven. Verder heb ik veel plezier in het werken met jonge artsen. Sinds 2010 ben ik opleider voor artsen in opleiding tot mammaradioloog.

Ik maak me continu sterk voor nieuwe behandeltechnieken. Zo introduceerden we in 2003 een nieuwe techniek voor het lokaliseren van niet-voelbare borstkanker met behulp van een radioactief jodiumzaadje. Hiervoor kregen we in 2009 de Brainport Health Innovation Award. In 2005 hebben we vertebroplastiek, het opspuiten van ingezakte wervels met botcement, ingevoerd in de regio Eindhoven.

Ik ben lid van diverse nationale en internationale verenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR), de European Society of Pediatric Radiology (ESPR) en de Radiologic Society of North America (RSNA).

Login portal voor professionals