site logo

Samen zijn wij OncoZON – Grard Nieuwenhuijzen

AAA

Omdat september schildklierkankermaand is, laten wij graag specialisten aan het woord uit ons netwerk die kun krachten bundelen en zich inzetten voor mensen met deze ziekte. Daarom dit keer in ‘Samen zijn wij OncoZON’:

Chirurg dr. Grard Nieuwenhuijzen van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven:

“We delen binnen OncoZON gegevens met elkaar. Vanuit het belang van de patiënt en de overtuiging elkaar te helpen. Je zegt in zulke gesprekken niet wat een ander fout doet, je luistert, leert en geeft tips. Het gaat erom dat we onszelf en elkaar naar een next level helpen. Want het moet niet uitmaken in welk ziekenhuis je binnenkomt en waar je wordt behandeld. Ook de kans op een operatie moet in ieder ziekenhuis hetzelfde zijn.

“zo hebben wij o.a. het werk van de patholoog geüniformeerd met een uitsnijprotocol. Hoe snij je het weefsel van een biopt en hoeveel beeldjes ga je vervolgens bekijken? Door hier samen over te praten en er een objectief zorgpad van te maken, haal je veel individuele verschillen en onzekerheid weg.” .”

Hoe intensief dr. Grard Nieuwenhuijzen samenwerkt om dit te bereiken, lees je in het dubbel interview samen met dr. Internist-endocrinoloog dr. Arno Toorians ‘Van netwerk naar partnerschap’. 

Login portal voor professionals