site logo

Waardevol symposium Samen Beslissen drukbezocht

AAA

Een open blik en meer regie geven aan mensen met kanker, dat is nodig volgens de experts als je het hebt over ‘samen beslissen’. Onlangs kwam een grote groep zorgprofessionals uit de OncoZON-regio samen in de ECI Cultuurfabriek in Roermond voor een waardevol symposium over dit thema.

Check het uitgebreide verslag plus presentaties van alle spreker incl. praktische tips

Het symposium benadrukte het cruciale belang van het actief betrekken van mensen met kanker bij hun eigen zorgproces. Dit leidt niet alleen tot betere zorgresultaten, maar ook tot een grotere tevredenheid bij zowel patiënten als zorgverleners en nog zoveel meer. Een opvallende conclusie was dat uit meerdere studies blijkt dat de veelgehoorde aanname dat samen beslissen meer tijd kost, niet blijkt te kloppen!

  • Ervaringen van de experts: dr. Maaike de Boer, dr. Lieke Simkens, Janita Bakker & Elke Loskamp, dr. Haske van Veenendaal en dr. Art Vreugdenhil deelden hun inzichten en praktische tips voor het effectief toepassen van samen beslissen in de oncologische praktijk.
  • Interactieve Sessie: Op het toneel schetsen twee bevlogen acteurs op een interactieve manier situaties in de spreekkamer. Door de soms pijnlijke uitvergroting van hoe het niet hoort te gaan, werd er veel gelachen. De ruim 100 aanwezigen hadden een ‘regisseursrol’ om samen tot een gewenste uitkomst te komen. Het illustreerde op ludieke wijze het belang van bewustwording rondom dit onderwerp, dat ten goede komt aan passende en patiëntgerichte zorg.
  • Essentiële Elementen: o.a. gelijkwaardigheid, veilige omgeving en sociale anamnese zijn van groot belang voor succesvolle gezamenlijke besluitvorming. Het serieus nemen van de patiënt en het behouden van de verbinding zijn essentieel. Samen beslissen werkt écht en maakt een verschil!

Meer info en praktische tips?
Bekijk het uitgebreide verslag plus de presentaties van de sprekers. Samen beslissen werkt écht en maakt een verschil!

Uitgebreide verslag

 

 

Login portal voor professionals