site logo

Post OECI – Seizoenen

AAA

Wat heeft een OECI accreditatie van OncoZON te maken met de wisseling van de seizoenen? In haar nieuwste blog neemt OECI projectleider Marion Titselaar je mee waar we bij OncoZON allemaal mee bezig zijn ter voorbereiding op de accreditatie die hopelijk dit jaar gaat volgen. Lees vooral verder als je wilt weten wat er allemaal al gezaaid is en wanneer we hopen te gaan oogsten…

Seizoenen
Het bloesemt weer volop. Kijk je om je heen dan is de kleurenpracht in wit en roze niet van de lucht. Van noord tot zuid en van oost tot west, Nederland kent vele fraaie bloesemroutes. Fietsend of wandelend zijn ze het beste te aanschouwen. Alhoewel droneopnames ons natuurlijk helemaal de adem benemen, denk ik. Lente is het en niet alleen de fluitende vogels hebben er zin in.

Bibliotheek
Ook in OncoZON beleven we op dit moment het voorjaar. Het jaargetijde, waarin we langzaam maar zeker onze periode van zelfevaluatie gaan afsluiten. De online gidsen van OECI zijn dan gevuld, de criteria gescoord en zoveel mogelijk bewijsmateriaal is toegevoegd. En dat van tien organisaties. Het is een digitale bieb waar je u tegen zegt. Een ware schat aan bruikbare informatie.

Al verzamelend en lezend ontstaat er een beeld van onze netwerkorganisatie. Een momentopname, zeg maar. En dan zie je wat we goed hebben geregeld. Of waar we halfweg zijn met de ontwikkelingen. Maar ook wat we nog niet voor elkaar hebben. Of waar we nog maar net op weg zijn gegaan. Er tekent zich van lieverlee een vervolgroute af die OncoZON in de nabije toekomst gaat afleggen.

Studie
Wat je al evaluerend zelf hebt vastgesteld hoeft nog niet het perspectief te zijn van de ander. In ons geval het auditteam, dat OncoZON in het najaar hopelijk komt bezoeken. Of het team komt hangt natuurlijk af van wat zij al lezend en bestuderend aantreffen in de door ons ingevulde accreditatiegidsen. Is daar hetzelfde beeld gerezen als in onze hoofden is ontstaan?

Het verlossende woord klinkt op 19 juli. Dan horen wij of het auditteam van OECI ons rijp genoeg vindt voor een bezoek in de herfst van dit jaar. En dan begint het proces van beeldvorming weer opnieuw. En, komt de collectie aan beelden van de leden van het netwerk dan overeen met die van de auditors? Is dat dan op onderdelen helemaal, goeddeels, deels of helemaal niet? Maar vooral hoe is het totale oordeel?

Oogsten
Herfst is het dan. Het zal weer volop bladeren. En wat we oogsten mag duidelijk zijn: appels, peren, pruimen. Vul maar aan. Maar hoeveel en hoe het eruit ziet? Dat weten de tien OncoZON-organisaties die een slinger vormen in het landschap van Zuidoost-Nederland nog niet. De drone van OECI laat het ons zien tegen die tijd.

Marion Titselaar, projectleider OECI OncoZON

 

Login portal voor professionals