site logo

Patiënt symposium: Schildklierkanker 08-04-2019

AAA

Schildklierkanker (ook wel: schildkliercarcinoom) is een aandoening die verstrekkende gevolgen kan hebben voor patiënten en hun familie. Ondanks het feit dat de ziekte tegenwoordig in veel gevallen te behandelen is, houden patiënten erg vaak diverse chronische klachten met alle gevolgen van dien. Een goede samenwerking van het medisch team is daarom erg belangrijk.
Het Maastricht UMC+, Catharina ziekenhuis, Elkerliek ziekenhuis, Laurentius ziekenhuis, Maastro Clinic, Máxima Medisch Centrum, SJG Weert, St. Anna ziekenhuis, VieCuri Medisch Centrum en Zuyderland Medisch Centrum werken daarom samen onder de naam OncoZON; Hét netwerk voor oncologische zorg in Zuidoost-Nederland. Onze ambitie is dat iedere patiënt in de regio de best mogelijke oncologische zorg krijgt volgens de laatste inzichten en richtlijnen.
Bent u benieuwd wat dit betekent voor de zorg voor patiënten met een schildklierkanker? Kom dan naar ons patiënt symposium op 8 april 2019 in het midden van de regio, de ECI cultuurfabriek in Roermond. Hier zullen aan de hand van interessante onderwerpen en ervaringsverhalen de verschillende ontwikkelingen binnen de oncologische schildklierzorg worden toegelicht.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
19:00 uur:                   Ontvangst met koffie en thee
19:30 – 19:45 uur:     Opening door Schildklier Organisatie Nederland en OncoZON
19:45 – 20:15 uur:      Schildklierhormoontherapie na kanker; effect op kwaliteit van leven?
20:15 – 20:45 uur:    De schildklieroperatie: technieken en dilemma’s
20:45 – 21:15 uur:     De jodiumbehandeling: stralingshygiëne en late effecten
21:15 uur:                    Afsluiting

Indien u deze avond graag wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar: schildklier@oncozon.nl. Gelieve in deze mail uw naam en e-mail adres te benoemen. Ook wordt het, in verband met de grootte van de zaal, het zeer op prijs gesteld als u aangeeft met hoeveel personen u wenst te komen, dan wordt hier rekening mee gehouden.

 

Login portal voor professionals