site logo

Koop vrijdag 26/1 een bos hyacinten en steun AYA-zorg

AAA

Voor het 10e jaar op rij bloeit weer de ‘hAYAcinten’ actie. Een kleurrijk initiatief van de AYA Foundation en Nederlandse hyacintenkwekers. Op vrijdag 26 januari sieren hyacintenkramen ziekenhuizen in het hele land, waarbij de opbrengst de jonge mensen met kanker, oftewel AYA’s (Adolescents & Young Adults), ondersteunt.

Binnen onze OncoZON regio staan de bloemen voor je klaar in het ANNA Zorggroep in Geldrop, Elkerliek ziekenhuis in Helmond en het MUMC+ in Maastricht. Als je niet in de gelegenheid bent om een bosje te kopen, maar wel graag wilt doneren, ga dan naar > AYA Foundation – Hyacintenactie

Waarom is AYA zorg belangrijk?
Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 4000 jonge mensen tussen de 18 en 39 jaar kanker. Zij worden AYA’s (adolescents & young adults) genoemd. 20% van de AYA’s overlijdt aan hun ziekte. AYA’s vallen vaak tussen wal en schip; te oud voor kinderafdelingen, te jong voor volwassenenzorg. Daarom is leeftijdsspecifieke behandeling en ondersteuning essentieel, om hen te helpen grip op het leven te behouden. Binnen de OncoZON regio wordt AYA-zorg bij al onze zorginstellingen aangeboden. Zo krijgen jongeren dichtbij huis de zorg die aansluit bij hun behoeften, wensen en levensfase.

De donaties worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, scholing van zorgmedewerkers en de re-integratie van AYA’s in het sociale en maatschappelijke leven.

Wil je meer weten over AYA-zorg? Check dan > Nationaal AYA Jong en Kanker Zorgnetwerk

Login portal voor professionals