site logo

Véronique V. Triebels

AAA

Véronique V. Triebels

Neuroloog

z.Zuyderland

t.088-4597777

Expertise

Tijdens mijn opleiding Neurologie in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen ben ik gedurende een half jaar werkzaam geweest in de Daniel den Hoed Kliniek (Erasmus MC) te Rotterdam. Daar werd mijn bijzondere belangstelling voor het aandachtsgebied Neuro-oncologie bevestigd.

Ik was zeer onder de indruk van de expertise en wetenschappelijke activiteiten van het neuro-oncologische team in de Daniel den Hoed Kliniek en hun oprechte betrokkenheid, waarbij de patiënt steeds centraal stond.

Het aandachtsgebied Neuro-oncologie omvat behandeling van tumoren van het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en zenuwen). Het kan daarbij gaan om primaire tumoren, die van oorsprong in het zenuwstelsel ontstaan, of metastasen (uitzaaiingen) van een andere tumor elders in het lichaam.

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van classificatie en behandeling van hersentumoren. Nieuwe onderzoeken bieden ons nieuw perspectief en hoop voor de toekomst. Door te voldoen aan opgestelde richtlijnen en kwaliteitscriteria kan de zorg voor neuro-oncologische patiënten steeds verder verbeteren. In ons multidisciplinaire overleg wordt iedere patiënt met alle betrokken disciplines besproken, waarna een advies voor behandeling wordt vastgesteld. Het blijft vanzelfsprekend en belangrijk om daarbij de patiënt en zijn of haar wensen goed te kennen.

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat de patiënt en zijn of haar familie zich door ons gesteund weet in een vaak zeer moeilijke periode van angst en onzekerheid. Goede voorlichting en communicatie met patiënt en familie helpen ons om samen tot een behandelplan “op maat” te komen.

Login portal voor professionals