site logo

Drs. Ramon-Michel Schreuder

AAA

Drs. Ramon-Michel Schreuder

MDL-arts

z.Catharina Ziekenhuis

t.040-2396600

Expertise

Sinds 2017 werk ik als MDL-arts in het Catharina Ziekenhuis. Na het cum laude afronden van de studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, ben ik opgeleid tot MDL-arts in de Isala klinieken te Zwolle en in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Streven naar excellente zorg, opleiding en onderzoek zijn voor mij belangrijke pijlers onder mijn dagelijkse werkzaamheden.

Wat de MDL voor mij interessant maakt, is de breedte van het vakgebied en de afwisseling tussen werkzaamheden op de polikliniek en praktische interventies op het endoscopiecentrum en de OK. Boeiend aspect daarbij is dat er steeds meer aandoeningen endoscopisch behandeld kunnen worden, waardoor steeds minder patiënten een operatie hoeven te ondergaan. Mijn bijzondere aandacht gaat dan ook uit naar complexe endoscopische ingrepen (o.a. het plaatsen van stents en het verwijderen van grote poliepen en vroegtumoren in de darm). Tevens houd ik mij bezig met de behandeling van patiënten met een chronische ontstekingsziekte van de darm (ziekte van de Crohn en colitis ulcerosa).

Ik ben lid van diverse nationale en internationale wetenschappelijk verenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie (NVGE), de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen (NVMDL), de American Gastroenterological Association (AGA) en European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE).

Login portal voor professionals