site logo

Prof. dr. Kees H.C. Dejong

AAA

Prof. dr. Kees H.C. Dejong

Chirurg

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot chirurg in Maastricht en Heerlen heb ik twee jaar gewerkt in het Royal Infirmary in Edinburgh te Schotland. Daar heb ik me toegelegd op de lever- en alvleesklierchirurgie. Sinds 2000 werk ik als chirurg-oncoloog in het Maastricht UMC+.

Ik ben bijzonder geïnteresseerd in het vinden van nieuwe, grensverleggende vormen van  chirurgie voor patiënten met kwaadaardige aandoeningen van de lever en alvleesklier. Daarom besteed ik veel aandacht aan wetenschappelijk onderzoek, zowel basaal onderzoek als klinisch toegepast onderzoek. Ik vind het ook belangrijk om de kwaliteit van de zorg vóór en na de operatie te verbeteren. Persoonlijk contact en wederzijds respect zijn voor mij belangrijke uitgangswaarden in de relatie tussen patiënt en arts en in de relatie met collega artsen.

Ik vind het heel belangrijk dat bestaande kennis wordt overgedragen naar anderen. Als (plaatsvervangend) opleider houd ik me daarom al jarenlang actief bezig met de scholing en vorming van jonge zorgprofessionals. Als voorzitter van de werkgroep Leverchirurgie en voorzitter van de Dutch Hepato Biliary Audit commissie houd ik me veel bezig met het in kaart brengen van de kwaliteit van de leverchirurgie in Nederland. Daarnaast zit ik in het bestuur van verscheidene wetenschappelijke verenigingen. Ik ben onder andere voorzitter van de sectie Gastro-intestinale Chirurgie en Chirurgische Oncologie van de vakgroep Algemene Heelkunde en ben er trots op dat ik deel uitmaak van dit team gedreven zorgprofessionals.

Login portal voor professionals