site logo

Prof. dr. Harm H.J.T. Rutten

AAA

Prof. dr. Harm H.J.T. Rutten

Chirurg

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 7150

Expertise

Ik werk sinds 1991 als chirurg-oncoloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ik houd me met name bezig met kwaadaardige afwijkingen van de borst en het spijsverteringskanaal. De endeldarmchirurgie heeft hierbij mijn specifieke aandacht, zowel nieuwe tumoren als plaatselijk teruggekeerde tumoren (lokale recidieven). In 2013 ben ik door Universiteit Maastricht benoemd tot hoogleraar Oncologische Chirurgie.

Behandeling van complexe tumoren, waaronder ook endeldarmtumoren, gebeurt in multidisciplinair teamverband. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens de operatie patiënten te bestralen. Hierdoor kunnen we meer patiënten met deze ziekte genezen. Hier doe ik ook graag wetenschappelijk onderzoek naar.

In het Catharina Ziekenhuis ben ik opleider van jonge chirurgen die zich verder willen bekwamen in de behandeling van tumoren van het spijsverteringsstelsel. Ik ben voorzitter van de werkgroep Gastrointestinale Tumoren van het IKNL en lid van diverse Nederlandse vakverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie en de Nederlandse Vereniging voor Gastrointestinale Chirurgie. Tevens ben ik fellow van Royal College of Surgeons of England en bestuurslid van de International Society for Intraoperative Radiotherapy.

Login portal voor professionals