site logo

Prof. dr. Felix M. Mottaghy

AAA

Prof. dr. Felix M. Mottaghy

Nucleair geneeskundige

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

In 1996 heb ik mijn Geneeskundestudie afgerond in Aken. Hierna heb ik de specialisatie tot nucleair geneeskundige en een promotietraject voltooid. Van 2003 tot 2009 werkte ik als nucleair geneeskundige in Ulm (Duitsland) en Leuven (België). Sinds 2009 ben ik hoofd van de afdeling Nucleaire Geneeskunde in het Universiteitsziekenhuis te Aken en sinds 2010 tevens hoofd van de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Maastricht UMC+. Ik houd mij in het bijzonder bezig met  de ontwikkeling van  nieuwe toepassingen van nucleaire geneeskundige technieken bij de behandeling van kanker en het geschikt maken van die nieuwe toepassingen voor de kliniek. Een ander speerpunt in mijn werk is de endogene radiotherapie een vorm van bestraling die de tumor van binnenuit met behulp van radioactieve stoffen (zeer lokaal) bestrijdt.

Ik lever door mijn werk met veel plezier een bijdrage aan de ontwikkeling van betere en innovatievere vormen van diagnostiek en therapie bij kanker. Ik vind het daarbij belangrijk dat communicatie tussen de experts van verschillende afdelingen goed verloopt, dit om de best mogelijke diagnostiek en therapie tot stand te brengen. Ik  hecht ook veel waarde aan het evalueren van de resultaten van de zorg en aan de inbreng van de nieuwste technologieën voor beeldvormend onderzoek bij kankerpatiënten.

Een deel van mijn werk besteed ik aan het opleiden van artsen tot nucleair geneeskundigen en aan het uitvoeren van diverse wetenschappelijke studies op het gebied van endogene radiotherapie, oorzaken van cachexie (sterke vermagering) bij kanker en in het bijzonder de ontwikkeling van nieuwe radioactieve middelen voor gebruik bij PET-scans. Ik ben lid van diverse vakverenigingen, waaronder Society of Nuclear Medicine, Netherlands Society of Nuclear Medicine, European Society of Nuclear Medicine en European Neuroendocrine Tumor Society (ENETS).

Login portal voor professionals