site logo

Myra P.F. Jansen

AAA

Myra P.F. Jansen

Verpleegkundige

z.Maastricht UMC+

t.043-3872001

e.trialbureau.medischeoncologie@mumc.nl

Expertise

Sinds 1974 werk ik als verpleegkundige in het Maastricht UMC+. Van 1979 tot 1986 werkte ik als dialyse-verpleegkundige, daarna ben ik overgestapt naar de oncologie. Tot eind 1991 was ik oncologieverpleegkundige op de verpleegafdeling, vervolgens ben ik aan de slag gegaan als researchverpleegkundige bij de afdeling Hematologie/Oncologie. Vanaf 2006 werk ik als researchverpleegkundige bij Medische Oncologie onder leiding van prof. Tjan-Heijnen. Sinds 2014 geef ik als senior-researchverpleegkundige leiding aan het team van researchverpleegkundigen bij het Trialbureau Medische Oncologie.

Mijn functie als researchverpleegkundige maakt het mogelijk dat ik in mijn vakgebied up-to-date blijf. Met mijn jarenlange ervaring probeer ik zoveel mogelijk bij te dragen aan een goede uitvoering van medisch wetenschappelijk onderzoek, waarvan ook het ondersteunen van patiënten die aan studies deelnemen een belangrijk aspect is. Toezien op het goed en correct uitvoeren van studies vind ik een van mijn belangrijkste taken. Als researchverpleegkundige ben ik tevens een laagdrempelig aanspreekpunt voor de patiënten, die bij de afdeling medische oncologie meedoen aan een van onze studies.

Ik ben lid van Special Interest Group (SIG) Immuno Targeted Therapy van de vereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN Oncologie). Daarnaast maak ik deel uit van de Verpleegkundigen Oncologie Groep in het Maastricht UMC+. Ik verzorg voor de vervolgopleiding tot Oncologieverpleegkundige aan de Hogeschool Zuyd al vele jaren de module Klinisch Wetenschappelijk Onderzoek.

Login portal voor professionals