site logo

Monique P. van den Kerkhof-Zeelen

AAA

Monique P. van den Kerkhof-Zeelen

Verpleegkundige

z.VieCuri

t.077-3205132

e.mvdkerkhof@viecuri.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot verpleegkundige in 1983 binnen de Stichting Ziekenhuizen Venlo-Tegelen, heb ik enkele jaren als hart-/longfunctie laborante gewerkt in het St. Maartens Gasthuis (nu VieCuri Medisch Centrum). In 1998 heb ik de overstap gemaakt naar de endoscopie afdeling. In 2000 heb  ik de cursus tot endoscopie verpleegkundige te Bunnik  gevolgd en succesvol  afgerond. Na enkele jaren als endoscopie verpleegkundige geassisteerd te hebben, is mij gevraagd of ik ambitie had om mij verder te specialiseren als verpleegkundig-endoscopiste en die ambitie had ik zeker. In 2004 ben ik door onze eigen MDL-artsen praktisch en theoretisch opgeleid tot verpleegkundig-endoscopiste.  Het heeft tot 2013 geduurd voordat er een  landelijk  gecertificeerde opleiding was tot verpleegkundig-endoscopiste. In november 2013 heb ik na het volgen van een verkorte opleiding aan de Anthonius Academie te Nieuwegein mijn certificaat hiervoor behaald.

Samen met mijn collega’s probeer ik patiënten optimaal te begeleiden voor, tijdens en na de endoscopie.  Ik heb een belangrijke rol bij de eerste opvang van de patiënt na het horen van de diagnose kanker.

Ik ben actief betrokken geweest bij het opzetten van onze CRC dag (colonrectaalcarcinoom, ofwel dikke darmkanker) op locatie Venray.  Deze dag is in het leven geroepen om patiënten na de diagnose darmkanker op één dag verder te onderzoeken en voor te bereiden op een eventuele operatie of nabehandeling. In 2012 ben ik aangesteld als meewerkend  teamleidster van de endoscopie afdeling, waarbij ik naast mijn werk als endoscopiste met een enthousiast team van MDL-artsen, verpleegkundigen en dokters-assistenten een mooie afdeling run.

Login portal voor professionals