site logo

Mieke van der Steen

AAA

Mieke van der Steen

Verpleegkundige

z.St. Anna Ziekenhuis

t.040- 2864847

e.m.vander.steen@st-anna.nl

Expertise

Na negen jaar als wijkverpleegkundige te hebben gewerkt heb ik in december 1999 de overstap gemaakt naar het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Op 1 januari 2000 is hier de afdeling Oncologie opgericht, waar ik sindsdien al vele jaren met plezier werk.

Het dagelijks werken met oncologiepatiënten in alle fases van hun ziekte maakt het werk intens en veelzijdig. Sinds vier jaar ben ik voor 12 uur per week werkzaam als researchverpleegkundige voor de oncologie. Als researchverpleegkundige begeleid ik patiënten met kanker die deelnemen aan wetenschappelijke studies naar nieuwe medicijnen of andere vormen van behandeling. De studies die wij in het ziekenhuis doen zijn voor de BOOG, HOVON, DCCG en KWF. Vanaf juni 2014 werk ik ook 4 uur per week als casemanager hematologie. In deze functie is het fijn het aanspreekpersoon te zijn voor de patiënten met kwaadaardige bloedziekten. Deze functie doe ik samen met mijn collega Lenie van der Linden.

Verder ben ik commissielid van de sector oncologie in het College Zorg Opleidingen Utrecht (CZO). Ik ben een van de contactpersonen tussen de V&VN en de CZO. Vanaf begin 2013 heb ik zitting in de necrologiecommissie van het St. Anna Ziekenhuis.

Login portal voor professionals