site logo

Maud V.C. Widdershoven

AAA

Maud V.C. Widdershoven

Verpleegkundige

z.Maastricht UMC+

t.043-3872001

e.trialbureau.medischeoncologie@mumc.nl

Expertise

In 2010 heb ik mijn diploma tot MBO-verpleegkundige gehaald. Omdat ik mijn kennis en kunde wilde uitbreiden, ben ik meteen daarna de verkorte opleiding tot HBO-verpleegkundige gaan doen. In februari 2013 ben ik cum-laude aan deze opleiding afgestudeerd. Mijn afstudeerstage tot HBO-verpleegkundige heb ik gedaan bij de zorglijn mammacare van het Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij het Trialbureau Medische Oncologie van het Maastricht UMC+; eerst als trial assistent en sinds september 2014 als researchverpleegkundige. Ik begeleid patiënten met kanker die deelnemen aan (inter-)nationaal klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit en veiligheid van nieuwe medicijnen of andere vormen van behandeling (Clinical Trials).

Een belangrijks streven in mijn werk is ervoor te zorgen dat de patiënten en hun naasten begrijpen waarom en met welk doel zij een bepaalde behandeling ondergaan en welke medewerking daarin van hen verwacht wordt. Daarbij probeer ik een laagdrempelig aanspreekpunt voor de patiënt te zijn. Naast het begeleiden van patiënten voer ik als researchverpleegkundige werkzaamheden uit die nodig zijn voordat de Clinical Trials kunnen starten. Samen met mijn collega´s  bewaak ik de logistieke processen die voor, tijdens en na een Clinical Trial worden uitgevoerd.

Om mijn werk zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren en om mijn kennis steeds meer uit te breiden, neem ik deel aan cursussen, verpleegkundige overleggen en bezoek ik regelmatig symposia.

Login portal voor professionals