site logo

Maud Hekkens-Boonen

AAA

Maud Hekkens-Boonen

Verpleegkundige

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

In 2008 ben ik begonnen met de opleiding tot verpleegkundige aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Na afronding van mijn opleiding in 2013 ben ik als verpleegkundige gaan werken in het Laurentius Ziekenhuis. In 2015 ben ik op de afdeling oncologie gaan werken, van daaruit heb ik de oncologie opleiding gevolgd. Van 2018 tot 2020 heb ik naast mijn werk op de verpleegafdeling oncologie ook op het oncologisch dagcentrum gewerkt.

Sinds 2020 werk ik als consulterend oncologieverpleegkundige op de polikliniek oncologie. In mijn werk als consulterend oncologieverpleegkundige begeleid ik mensen vanaf het moment dat ze bij de oncoloog zijn geweest en de diagnose kanker hebben gekregen. Ik zie patiënten voor de eerste keer tijdens het voorlichtingsgesprek. Hierin bespreken we de behandeling waarmee de patiënt gaat starten. Tijdens dit gesprek bouw ik een vertrouwensband op met de patiënt en diens naaste. Dit vind ik erg belangrijk, omdat ik het aanspreekpunt ben van de patiënt gedurende diens behandeltraject, waarbij de oncoloog uiteraard op de hoogte blijft van de situatie van de patiënt. Dit betekent dat ik patiënten gedurende de behandeling regelmatig zie (of telefonisch spreek), bijwerkingen met hun bespreek en adviezen geef, (bloed)uitslagen in de gaten houd. De patiënt moet het vertrouwen hebben om met bijwerkingen, vragen of andere zaken bij mij terecht te kunnen. 

Ik ben lid van het Landelijk Overleg Oncologie Verpleegkundigen (LOOV) en de werkgroep gynaecologie van het Laurentius Ziekenhuis.

Login portal voor professionals