site logo

Marc Joosten

AAA

Marc Joosten

Medisch maatschappelijk werker

z.Zuyderland

In 2006 ben ik aangesteld als medisch maatschappelijk werker binnen het toenmalige Orbis Ziekenhuis te Sittard. Inmiddels is het een fusie ziekenhuis geworden onder de naam Zuyderland Medisch Centrum. Ik ben van oorsprong verpleegkundige en heb later de keuze gemaakt om maatschappelijk werk te gaan studeren. Vanaf mijn aanstelling is de oncologie mijn aandachtsgebied.

Ik heb verschillende scholingen gedaan om mijn kennis binnen de oncologie te optimaliseren. Als laatste heb ik opleiding ervaringsgericht hulpverlener gevolgd aan het Kemplerinstituut  te Arnhem.   Ik ben gewend om het systeem bij de begeleiding en behandeling te betrekken omdat ik de overtuiging heb dat de kracht en de mogelijkheden vooral binnen het eigen systeem gezocht moeten worden om met de impact die de ziekte kanker heeft om te gaan.

Het zegt meteen ook iets over wie ik ben. Ik zoek de verbinding met mensen op. Ook in het samenwerken met anderen die betrokken zijn bij de zorg aan mensen die geconfronteerd zijn met de ziekte kanker. Betrokkenheid, empathie, directief zijn enkele steekwoorden die weergeven wie ik ben en waar ik voor wil staan.

Login portal voor professionals