site logo

Lenie van der Linden

AAA

Lenie van der Linden

Verpleegkundige

z.St. Anna Ziekenhuis

t.040-2864847

e.l.vander.linden@st-anna.nl

Expertise

Ik ben sinds 1975 werkzaam als verpleegkundige in het St. Anna Ziekenhuis. Na mijn opleiding voor verpleegkundige heb ik onder meer de oncologieopleiding gevolgd. In 2000 is in het St. Anna Ziekenhuis de afdeling Oncologie opgericht en ben ik daar gaan werken als oncologieverpleegkundige. Ik verricht werkzaamheden op het gebied van directe patiëntenzorg, begeleiding van de patiënt en zijn naasten en bestrijding van pijn, benauwdheid en andere klachten. Ik geef ook informatie over de inhoud van chemokuren en de bijwerkingen van diverse medicijnen, geef chemokuren en ben samen met mijn collega’s telefonisch bereikbaar voor patiënten in de thuissituatie die bezig zijn met chemokuren.

Om de zorg rondom de patiënt zo optimaal mogelijk te maken, werken wij op de afdeling Oncologie multidisciplinair. Daarvoor hebben we onder andere wekelijks een overleg op de afdeling met de oncologen, palliatief arts, maatschappelijk werk, geestelijke verzorging, psycholoog, diëtiste, fysiotherapeut en oncologieverpleegkundigen. Daar bespreken we de oncologische patiënten die op dat moment opgenomen liggen en de patiënten die vanuit de thuissituatie extra aandacht vragen. Tijdens dit overleg komen alle aspecten van een patiënt aan bod: medisch, lichamelijk, geestelijk en sociaal. Zo proberen we onze zorg te optimaliseren en op elkaar af te stemmen.

Naast het werk op de afdeling werk ik één dag in de week op de afdeling Research en Casemanagement. Samen met mijn collega Mieke van der Steen werk ik aan de voorbereiding en het uitvoeren van landelijke onderzoeken (trials) op het gebied van de oncologie. Daarnaast werken Mieke en ik ook samen als casemanager hematologie. Bij de casemanager kan de patiënt terecht met vragen, maar ook voor praktische zaken zoals overzicht krijgen in het behandeltraject. Zowel als oncologieverpleegkundige op de afdeling als casemanager vind ik het belangrijk dat de patiënt zich veilig en vertrouwd voelt. Daarom streef ik ernaar om patiënt te benaderen op een persoonlijke manier, met aandacht voor zijn persoonlijke zorgvraag en problematiek.

Login portal voor professionals