site logo

Hay P.C.M. Jacobs

AAA

Hay P.C.M. Jacobs

Verpleegkundige

z.VieCuri

t.077-3205314

e.hjacobs@viecuri.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot A-Verpleegkundige in  het voormalige St. Jozef Ziekenhuis  in Venlo, heb ik in 1982 de overstap gemaakt naar het voormalige St. Maartens Ziekenhuis in Venlo, het huidige VieCuri Medisch Centrum. Na 22 jaar als leidinggevende in diverse rollen combinatie met de functie stomaverpleegkundige gewerkt te hebben, werk ik sinds 2000 als stoma-/oncologieverpleegkundige op de afdeling Heelkunde en op onze stoma- coloncare polikliniek in Venlo. In 2001 heb ik de opleiding tot oncologieverpleegkundige succesvol afgerond aan Hogeschool Zuyd in Heerlen.

Mijn expertise ligt bij het begeleiden van mensen met darmkanker en mensen met een darmstoma. Ik vind het belangrijk dat voor deze patiënten de juiste informatie op het juiste moment aanwezig is en dat zij op mij, als een van de casemanagers, kunnen terugvallen. Ik hecht veel waarde aan privacy en samenwerken in teamverband. Mijn passie is om samen met het afdelingsteam en de poliklinieken heelkunde een goed lopend zorgproces voor de patiënt te creëren en te behouden in samenspraak met de diverse disciplines die in het zorgpad bij deze patiëntencategorie betrokken zijn. Ook in regionaal verband wil ik graag met mijn functie een waardevolle aanvulling zijn.

In ons ziekenhuis ben betrokken geweest bij de implementatie van Fast track zorg (ook wel ERAS genoemd; Enhanced Recovery after surgery) rondom darmoperaties op de afdeling heelkunde en bij de inrichting van het Colorectale zorgpad voor patiënten met darmkanker. Ik ben lid van de Stoma Vakgroep Limburg en lid van het oncologienetwerk VieCuri, tot medio 2014 tevens lid namens onze organisatie van het colonnetwerk darmkanker IKZ/ IKN op het gebied van darmkanker. Tevens neem ik deel aan overleg in VieCuri zorgpad Darmkanker.

Login portal voor professionals