site logo

Eveline A.G.E. Smeets

AAA

Eveline A.G.E. Smeets

Verpleegkundige

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

Na mijn opleiding tot verpleegkundige in het academisch ziekenhuis Maastricht heb ik in 1995 de opleiding tot oncologieverpleegkundige voltooid. In 1999 heb ik met goed gevolg de stomaopleiding afgesloten. Van 1994 tot december 2012 werkte ik als verpleegkundige bij de afdeling Chirurgie van het Maastricht UMC+. Vanaf 1998 combineerde ik dit met de functie van stomaverpleegkundige. Sinds december 2012 werk ik in het Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+. Hier houd ik me bezig met de zorg voor patiënten met kanker in het maagdarmkanaal.

In mijn huidige functie zorg ik voor patiënten met een kwaadaardige of een goedaardige aandoening in het maagdarmkanaal. Het geeft mij veel voldoening om deze patiënten te kunnen bijstaan tijdens hun ziekte. Ik geef uitgebreid voorlichting aan de patiënten zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken en zij zich een goed beeld kunnen vormen over hoe hun behandeling eruit zal zien. Ik ondersteun patiënten en hun familie ook door een aanspreekpunt te zijn bij onduidelijkheden en vragen. Verder probeer ik, door het geven van praktische ondersteuning en begeleiding, patiënten meer grip te bieden op hun situatie.

In mijn functie als oncologieverpleegkundige informeer ik patiënten over mogelijkheden om deel te nemen aan wetenschappelijke studies.

Login portal voor professionals