site logo

Elles L.A. Lenaerts

AAA

Elles L.A. Lenaerts

Verpleegkundige

z.Maastricht UMC+

t.043-3872001

e.trialbureau.medischeoncologie@mumc.nl

Expertise

In 1994 heb ik mijn diploma als A-verpleegkundige behaald in het Maastricht UMC+. Vervolgens ben ik in dit ziekenhuis gaan werken op de verpleegafdeling Chirurgie. Van 2006 tot 2010 heb ik als verpleegkundige/teamleider een zijstap gemaakt naar de Ease Travel Clinic & Health Support om vervolgens weer terug te keren naar de patiëntenzorg. Vanaf 2010 heb ik als onderzoeksassistente gewerkt bij de afdeling Health Services Research van Universiteit Maastricht, waarna ik in 2014 de overstap heb gemaakt naar de positie van  researchverpleegkundige bij het Trialbureau Medische Oncologie van het Maastricht UMC+. Als researchverpleegkundige zie ik mezelf als een spin in het web, zowel bij het ondersteunen van de arts bij het opstarten en uitvoeren van studies, als ook bij het voorlichten en begeleiden van patiënten.

Ik lever graag een bijdrage aan innovatieve ontwikkelingen in de oncologische zorg, waaronder studies naar nieuwe medicijnen en nieuwe behandelingen. Ik vind het heel belangrijk dat ik patiënten tijdens hun hele behandeling persoonlijke ondersteuning en begeleiding kan bieden. Ook hecht ik veel waarde aan multidisciplinair werken. De diversiteit aan ziektebeelden waar ik in mijn dagelijks werk mee te maken krijg, maakt mijn functie uitdagend. Samen met de andere leden van het team van researchverpleegkundigen en trialassistenten bewaak ik de logistieke processen voor, tijdens en na een Clinical Trial.

Ik neem deel aan cursussen en verpleegkundig overleg. Om mijn vakkennis op peil te houden bezoek ik regelmatig symposia. Voor het Rode Kruis ben ik buurtcoördinator voor de jaarlijkse collecte en ik ben bovendien reanimatie/AED-vrijwilliger van het Buurtplatform.

Login portal voor professionals