site logo

Drs. Wendy M.J. Schreurs

AAA

Drs. Wendy M.J. Schreurs

Nucleair geneeskundige

z.Zuyderland

t.088-4596983

Expertise

Ik werk sinds 2007 als allround nucleair geneeskundige met als aandachtsgebieden oncologie (m.n. long- en slokdarmoncologie) en nucleaire cardiologie. Als nucleair geneeskundige ben ik betrokken bij de diagnostiek en behandeling van verschillende tumoren met behulp van radio-actieve stoffen. In het Zuyderland Ziekenhuis is de kennis en expertise groot op het gebied van vele tumoren. Als beeldvormend specialist proberen wij naast het leveren van goede patiëntenzorg voorop te lopen in nieuwe ontwikkelingen en proberen wij bij te dragen aan de optimalisatie van individuele behandeltrajecten.

Tijdens het wekelijks multidisciplinaire overleg (MDO) wordt iedere patiënt en zijn/haar ziekte uitvoerig besproken en stelt men vervolgens gezamenlijk vast wat de beste behandeling zal zijn. Mijn focus ligt op het uitdragen van ons geweldig interessant specialisme en als medicus begeleid ik graag assistenten die zich willen specialiseren in de (moleculaire) beeldvorming.

Sinds april 2016 ben ik plaatsvervangend opleider geworden van de opleiding tot radioloog. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde (NVNG) en deputy van de European Association of Nuclear Medicine (EANM) en lid van de Society of Nuclear Medicine and Molecular Imaging (SNMMI). Verder ben ik als secretaris lid van de kwaliteitscommissie van de NVNG en in het Zuyderland Medisch Centrum ben ik lid van de oncologie commissie, lid van het kernteam longoncologie, lid van het kernteam GE upper/lower en lid van de commissie Stralingshygiëne.

Login portal voor professionals