site logo

Drs. Toine A.V.R.J. Bell

AAA

Drs. Toine A.V.R.J. Bell

Chirurg

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

t.0475-382008

e.Secr.chirurgie@lzr.nl

Expertise

Nadat ik in Den Haag en later in Duitsland mijn opleiding tot chirurg heb gevolgd, ben  ik in 1996 in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaan werken. Ik heb mij toegelegd op de behandeling van mensen met kanker. Hierbij houd ik me vooral bezig met de behandeling van mensen met  borstkanker, tumoren van het spijsverteringsstelsel of huidtumoren (maligne melanoom).

Bij het uitoefenen van mijn vak vind ik “shared decision-making” erg belangrijk. Dat wil zeggen dat ik graag samen met de patiënt uitzoek wat voor hem of haar de beste aanpak van de ziekte is. Gezamenlijk een keuze maken vereist natuurlijk  goede voorlichting die bovendien is toegesneden op de behoeften van de patiënt. Behalve op de specifieke oncologische chirurgie heb ik mij ook toegelegd op het uitvoeren van  minimaal invasieve chirurgie (d.m.v. laparoscopie = kijkoperaties in de buik). Het voordeel van deze vorm van opereren is dat er hierbij slechts enkele kleine openingen in de huid worden gemaakt. Als gevolg daarvan herstellen de patiënten sneller na hun operatie en kunnen zij eerder hun normale activiteiten weer opnemen. Ook  de chirurgie van de buikwand en de anti-refluxchirurgie (terugvloed van maagzuur naar de slokdarm) behoren tot mijn aandachtsgebieden.

Een deel van mijn werktijd besteed ik aan het voorzitterschap van de vakgroep Maatschap Chirurgen Laurentius Ziekenhuis. Ook ben ik in het ziekenhuis en in de regio actief in diverse overlegorganen die als doel hebben de samenwerking en  de kwaliteit van de zorg te bevorderen.  Ik ben voorzitter van het Chirurgisch Oncologisch Netwerk Limburg en lid van diverse specifieke tumorwerkgroepen voor borst- en darmkanker.

Login portal voor professionals