site logo

Drs. Thomas M.A.S. Lauwers

AAA

Drs. Thomas M.A.S. Lauwers

Chirurg, Plastisch chirurg

z.Maastricht UMC+

t.043-3876400

e.poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Expertise

In 1997 ben ik afgestudeerd als arts in de genees-, heel- en verloskunde aan de KU Leuven. Daar voltooide ik ook mijn opleiding tot chirurg. Vervolgens rondde ik in 2006 de opleiding als plastisch chirurg af in het Centre Hospitalier de Luxembourg en het Maastricht UMC+. Sindsdien werk ik zowel in het Maastricht UMC+ als het Sint-Trudo Ziekenhuis te Sint-Truiden (België) als plastisch en reconstructief chirurg. Ik heb mij toegelegd op het herstellen van defecten die zijn ontstaan na verwijdering van kanker of na ongevallen. Sinds 2013 ben ik geregistreerd handchirurg en coördineer ik de afdeling handchirurgie in het Maastricht UMC+.

Ik vind het zeer belangrijk dat iedere patiënt in teamverband wordt behandeld. De afdeling plastische-, reconstructieve- en handchirurgie van het Maastricht UMC+ bestaat uit een team van plastisch chirurgen die nauw met elkaar samenwerken, alsook met specialisten uit andere medische vakgebieden. De nauwe  samenwerking tussen de plastisch chirurg en de oncologisch chirurg maakt het mogelijk dat de patiënt kan kiezen uit de meest geschikte behandeling voor hem of haar. Naast multidisciplinair werken hecht ik veel waarde aan zorg op maat voor iedere patiënt.

Behalve met patiëntenzorg houd ik me ook actief bezig met het doen van wetenschappelijk onderzoek naar ongevallen en naar artrose van de hand en pols. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie, alsook van de Nederlandse Vereniging van Handchirurgie.

Login portal voor professionals