site logo

Drs. Tamara Munnecom

AAA

Drs. Tamara Munnecom

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

Expertise

Geneeskunde heb ik gestudeerd aan Universiteit Maastricht en ben daarna opgeleid tot internist en vervolgens tot maag-darm-leverarts (MDL-arts) in het Maastricht UMC+. Mijn opleiding tot MDL-arts rondde ik af eind 2014. Sinds januari 2015 werk ik als MDL-arts en sinds juli 2016 doe ik dit in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond.

Ik ben een allround MDL-arts met speciale interesse in de Oncologie. Het uitvoeren van endoscopieën behoord tot mijn werkzaamheden. Ik houd me hierbij onder andere bezig met het zoeken naar dikke darmkanker en behandeling van vroege vormen van darmkanker. Daarbij is gezamenlijk overleg in een multidisciplinair team erg belangrijk. Samen met de collega’s uit verschillende vakgebieden en met de patiënt uitzoeken wat voor hem of haar de beste aanpak is van deze ziekte is van groot belang. Daarbij hecht ik veel waarde aan de gevolgen van de behandeling op de kwaliteit van leven van de patiënt. Dit moet ook altijd een vast onderdeel zijn van de bespreking van de eventuele behandeling met de patiënt. Het middel moet niet erger zijn dan de kwaal.

Ik vind het belangrijk een bijdrage te kunnen leveren aan de professionele zorg van patiënten bij wie de diagnose darmkanker is gesteld. Vanaf diagnosestelling, gedurende het behandeltraject en tijdens de follow up. Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen rondom kanker op mijn gebied volg ik regelmatig bijscholingen en bespreken wij nieuwe inzichten onderling binnen de groep van MDL-artsen in het Laurentius. Mijn drijfveer is om altijd de beste zorg te leveren aan patiënten op de poli, op de verpleegafdeling en op de endoscopie afdeling. Dat geldt overigens voor mijn hele MDL-afdeling inclusief collegae, verpleegkundigen en secretariaat. Het is niet voor niks dat wij zulke hoge cijfers scoren op Zorgkaart Nederland.

Ik ben lid van Nederlandse Vereniging voor MDL artsen (NVMDL) en de Nederlandse Vereniging voor Gastro-Enterologie (NVGE).

Login portal voor professionals