site logo

Drs. Roland A.M. Kengen

AAA

Drs. Roland A.M. Kengen

Nucleair geneeskundige

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

t.0475-382222

Expertise

Ik heb voor het vak Nucleaire Geneeskunde gekozen, omdat ik geïnteresseerd ben in de fysiologie en pathofysiologie van het lichaam, zeg maar het normale en afwijkende functioneren van organen en orgaansystemen. Als nucleair geneeskundige ben je ondersteuner voor de behandelend specialist. Het geeft voldoening om met hem of haar mee te denken over een diagnostisch probleem. De nieuwste, zeer interessante ontwikkeling is de PET-scan waarmee je kleine moleculen, zoals glucose, radioactief kunt maken. Het blijkt een van de beste manieren te zijn om kwaadaardige afwijkingen goed in beeld te brengen. Ik volg nieuwe ontwikkelingen zoveel mogelijk om de behandelende specialisten te kunnen adviseren bij het stellen van de indicaties en het juist interpreteren van de uitslagen.

Het Laurentius ziekenhuis is ‘mijn’ ziekenhuis, waar ik veel heb meegemaakt als nucleair geneeskundige en als staflid. Ik heb er de kans gekregen de Nucleaire Geneeskunde uit te bouwen samen met de medewerkers van onze afdeling. De betrokkenheid van medewerkers en de sfeer binnen het Laurentius Ziekenhuis zijn zaken om zuinig op te zijn.

Mijn ervaring en kennis deel ik graag. Ik ben jarenlang actief geweest in de beroepsvereniging – de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde – als lid en als voorzitter van de commissie Kwaliteit. Daarnaast geef ik les aan de nucleair geneeskundigen in opleiding over de nucleaire nefrologie en urologie. Tevens heb ik actief onderzoek gedaan op het gebied van nucleair geneeskundige diagnostiek (met name de schildwachtklierbiopsie om onnodige okselklieroperaties te voorkomen).

Login portal voor professionals