site logo

Drs. Rogier S.A. van Stiphout

AAA

Drs. Rogier S.A. van Stiphout

Radioloog

z.Laurentius Ziekenhuis Roermond

t.0475-382222

Expertise

Na de opleiding tot radioloog in het Maastricht UMC+ heb ik het fellowship interventieradiologie gevolgd in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht. Sinds januari 2013 ben ik werkzaam als (interventie)radioloog in het Laurentius ziekenhuis in Roermond met speciale expertise op het gebied van de diagnostiek van prostaatcarcinoom, bijnierpathologie en maag-darm-leveroncologie.

In het kader van Prostate Centre of Excellence houd ik mij bezig met de MRI prostaatdiagnostiek. Ook ondersteun ik het bijnierchirurgiecentrum. Daarnaast houd ik mij bezig met minimaal invasieve behandeling van tumoren door middel van onder andere radiofrequente ablatie (RFA). De interventieradiologie biedt ook verschillende therapieën aan met betrekking tot de palliatieve zorg bij oncologische patiënten, zoals galwegdrainage en stentplaatsing, behandeling van vena cava superior syndroom, ascites drainage en het plaatsen van een voedingskatheter in de maag door de buikwand.

Ook voor het verkrijgen van weefsel van de tumor komen patiënten bij de radioloog. Ten behoeve van onderzoek van het afwijkende weefsel door de patholoog, worden weefselstukjes weggenomen door de radioloog met behulp van de verschillende beeldvormende middelen zoals echografie, CT en MRI.

Login portal voor professionals