site logo

Drs. Peter-Paul P.P.G. van der Toorn

AAA

Drs. Peter-Paul P.P.G. van der Toorn

Radiotherapeut

z.Catharina Ziekenhuis

t.040 - 239 6400

Expertise

Ik werk sinds 2000 als radiotherapeut in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ik behandel patiënten met allerlei vormen van kanker, maar als specifiek aandachtsgebied binnen de radiotherapie heb ik hersentumoren en urologische tumoren. Voor deze groep patiënten probeer ik samen met de andere ziekenhuizen in Noord-Brabant het regionale overleg te versterken.

Al gedurende mijn studie Geneeskunde zag ik dat mensen met kanker extra aandacht verdienen, waarbij de kwaliteit van leven van het grootste belang is. Na diverse stages op allerlei afdelingen binnen de Oncologie, koos ik voor het specialisme Radiotherapie, omdat ik vind dat bestraling bij kanker vaak een prima alternatief is voor bijvoorbeeld uitgebreide chirurgie, met mogelijk een betere kwaliteit van leven. Kwaliteit van zorg bleef voor mij een aandachtsgebied en daarom volgde ik trainingen om binnen het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) als visitator van oncologieafdelingen op te treden.

Ik ben voorzitter van de maatschap Radiotherapie. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO), de Nederlandse Vereniging voor Oncologie (NVvO) en de European Society for Therapeutic Radiology and Oncology (ESTRO).

Login portal voor professionals