site logo

Drs. Marianne J.H.H. Hooijen

AAA

Drs. Marianne J.H.H. Hooijen

Radioloog

z.St. Anna Ziekenhuis

t.040 – 286 48 32

e.m.hooijen@st-anna.nl

Expertise

Na mijn opleiding radiologie in het Academisch ziekenhuis Maastricht (nu Maastricht UMC+) ben ik in juli 1994 begonnen als radioloog in het St. Anna Ziekenhuis. In eerste instantie vanwege mijn expertise in MRI, later heb ik mij verder gespecialiseerd in de mammaradiologie (beeldvorming van de borsten). Ik heb daarvan alle radiologische ontwikkelingen op de voet gevolgd en uitgevoerd. Ik ben lid van het mammateam, dat gespecialiseerd is in alle problematiek, zowel oncologisch als niet-oncologisch, van de mannen- of vrouwenborst. Daarnaast ben ik als algemeen radioloog ook op nagenoeg alle andere terreinen van de (oncologische) radiologie werkzaam.

Mijn patiëntgebonden werkzaamheden zijn: de beoordeling van de mammografie, echografie van de borst, eventueel een echogeleide punctie, soms een röntgengeleide punctie, MRI van de borst en preoperatieve lokalisatie van een afwijking in de borst, zodat de chirurg gericht een afwijking , die niet te voelen is, uit de borst kan verwijderen. Daarnaast doe ik het nucleaire preoperatieve onderzoek voor het lokaliseren van de schildwachtklier. Ik besteed graag tijd aan het uitleg geven aan de patiënt over de afwijkingen die ik gevonden heb en investeer in snelle diagnostiek, zodat een eventuele behandeling zo spoedig mogelijk kan plaatsvinden.

Het mammateam van ons ziekenhuis is volledig op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en behandelingen en is ook in een aantal gevallen onderdeel van multicenter trials (experimenteel onderzoek) met betrekking tot de behandeling van het mammacarcinoom. Ik ben aangesloten bij de sectie mammaradiologie van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie bij de Europese vereniging Eusobi.

Login portal voor professionals